Helyszín:

Kína, Hong Kong


Dátum:

2023. december 5. - 2023. december 6.

Tematika:

Ingatlanfejlesztés, Logisztika, szállítmányozás, Infrastruktúra fejlesztés

MIPIM ASIA - Nemzetközi Ingatlafejlesztési Szakkiállítás

Ázsia legnagyobb ingatlanpiaci és retail rendezvénye.

A kiállítás szervezője az a ReedMidem francia cég, akik a Világ legelismertebb ingatlan rendezvényeit szervezik Cannes-ban, a Mipim-et és a Mapic-ot. Ezt a két rendezvényt már sokan ismerik, hiszen több mint 20 éve rendezik meg őket.

Az ázsia országok töretlen fejlődésével új irányt céloztak meg a ReedMidem szervezői, megpróbálták a Mipim és Mapic kiállításokba beintegrálni az ázsiai befektetőket, ingatlanfejlesztőket, retail márkákat. Többek között a vízum problémák miatt úgy döntöttek 2006-ban, hogy inkább Kínában (Hong Kong) szervezik meg a rendezvényt és a Világ más tájáról érkező látogatókat és kiállítókat irányítják Ázsia felé.

Így jött létre az ázsiai térség legátfogobb, legrangosabb ingatlanfejlesztői, befektetői kiállítása a Mipim Asia. A kínai cégek kelet-európába történő befektetési kedve megnőtt az elmúlt években, annak köszönhetően, hogy ezelőtt öt évvel kb. 18 forintot ért a kínai fizetőeszköz, mostanság pedig kb. 40 forint körül van az árfolyam.

Egy pár szóban a kiállítás statisztikáiról:

MIPIM ASIA 2014:

 • több mint 2000 szakmai látogató
   
 • 412 befektető
   
 • 150 kiállító
   
 • 146 újságíró
   
 • 40 országból

Tematika: ingatlanfejlesztés, üzemeltetés, vagyonkezelés, városfejlesztés, bevásárlóközpont, outlet, hotel, parkolóház, bérlők, világmárkák, üzlethálózatok, Európa felé nyitó vállalatok, gyártást áthelyező vállalatok, logisztika, raktár, ipari park

Fontos tudni, hogy ezen a rendezvényen nem csak kínai cégek, állami szervezetek vesznek részt, hanem a többi ázsia ország is képviselteti magát, vezetői, döntéshozói szinten. A résztvevők között megtalálhatók mindazok az ázsia cégek, intézmények, akik nyitni akarnak a Világ más részei felé, befektetni szeretnének, ingatlant vagy infrastruktúrát fejleszteni, gyárat telepíteni, stb.

Az ázsiai régióban nagy sebességel fejlődnek a városok, régiók, épülnek az új épületek, bevásárló központok, ahova várják az európai designereket, építészeket, modern ötleteket, kivitelezőket. Ezen a rendezvényen kerülnek bemutatásra az új projektek, így lehetőség nyílik a magyar tervezőknek, designereknek, építészeknek az ötleteik bemutatására, eladására.

Mindazon cégek számára ajánljuk a részvételt, akik egy 3-4 napos kint tartózkodással találkozni szeretnének azokkal az ázsia partnerekkel, akik komolyan érdeklődnek az európai vagy magyarországi lehetőségek iránt. Nem csak kiállítóként, hanem látogatóként is érdemes elmenni Ázsia legnagyobb ilyen jellegű rendezényére.

A kiállítás hivatalos filmjét itt tekintheti meg:

 Vissza